streda, 25. septembra 2013

Pečené batáty a zemiaky s parmezánom a pikantným korením

Takéto pečené zemiaky a ešte v kombinácii s batatmi, no veru mňaaaaam.. Je to výborné jesenné jedlo vhodné či na večeru alebo ľahší obed... a proste akokoľvek! :)



Pečené batáty a zemiaky s parmezánom

Potrebujeme:
cca 8 stredne veľkých zemiakov
2 batáty
cca 50 ml oleja (ja používam kokosový olej na varenie) je síce drahší ale ideálny na pečenie, vyprážanie a varenie kvôli jeho odolnosti voči vysokým teplotám, pretože sa nevytvárajú karcinogénne látky ako pri ostatných rastlinných olejoch, tie je dobré používať iba na studenú kuchyňu!
zmes korenín: 1/4 čl kurkumy, 1/2 čl červenej papriky, 1/4 čl kajanského korenia, 1 čl bylinkovej morskej soli, 1/2 čl maha korenia
parmezán

na dresing:
1 acidko alebo kyslú smotanu
2 strúčiky cesnaku
bylinkovú morskú soľ
čerstvú zelenú vňať podľa vlastného výberu

Postup:
Zemiaky a batáty ošúpeme a nakrájame na hrubé hranolky. Dáme do zapekacej misy. V miske si zmiešame olej s koreninami a zmes nalejeme na nakrájané zemiaky v zapekacej mise a dobre premiešame! Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 - 200 °C do zmäknutia.

Hotové hranolky posypeme parmezánom a namáčame do dresingu. Ten si priprávíme tak, že do kyslého mlieka pridáme prelisovaný cesnak a dochutíme soľou a čerstvou vňaťou (pažitka, koriander, petržlenova vňať,...)

Najlepšie chutia keď sú ešte teplééé! :)




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára