streda 23. októbra 2013

Rezance so zeleninou a hlivou ustricovou | recept z knihy

Tento recept je z mojej kuchárskej knihy "Varíme pre planétu" foto: Nikolay Nevrev




Rezance so zeleninou a hlivou ustricovou

Potrebujeme:
250 g pohánkových alebo špaldových celozrnných rezancov
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
150 g mrkvy
100 g zelených fazuliek alebo baby hrášku
200 g hlivy ustricovej
1 lyžička čerstvého strúhaného zázvoru
2 - 3 lyžice sezamového oleja
1 lyžica sójovej omáčky 
mleté čierne korenie
soľ

Príprava:
Mrkvu očistíme a nastrúhame na tenké pásiky, hlivu nakrájame na rezance.

Na veľkej panvici rozhorúčime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, zázvor a restujeme približne 1 minútu.

Potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak, mrkvu, zelené fazuľky a hlivu. Dochutíme soľou, korením a dusíme pod pokrievkou približne 10 minút.

Rezance dáme do slanej vriacej vody (varíme podľa návodu na obale). Uvarené cestoviny scedíme a pridáme na panvicu k udusenej zelenine. Dochutíme sójovou omáčkou, dobre premiešame  a restujeme približne 1 minútu na silnejšom ohni. 

Tip: Rezance pokvapkáme citrónovou alebo limetkovou šťavou 
a posypeme sezamovými semiačkami. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára