pondelok 2. decembra 2013

Nátierka hokkaido | recept z knihy

Tento recept je z mojej kuchárskej knihy "Varíme pre planétu" 



Nátierka hokkaido

Potrebujeme:
350 g očistenej hokkaido tekvice
bylinková soľ
2 -3 strúčiky cesnaku
3 lyžice oleja
kajenské korenie
mleté korenie
kurkuma
čerstvá petržlenova vňať 
alebo koriander

Príprava:
Z tekvice hokkaido odstránime šupku, vyberieme jadierka a dužinu pokrájame na malé kocky. 

Na oleji rozhorúčime olej, pridáme nakrájanú hokkaido, soľ, mleté korenie, kajenské korenie, kurkumu a dusíme na slabom ohni približne 5 minút. 

Neskôr pridáme prelisovaný cesnak a ešte minútku, dve restujeme. Necháme vychladnúť.

Vychladnutú tekvicu rozmixujeme do hladka a pri­miešame nadrobno nasekanou petržlenovou alebo koriandrovu vňať.

Tip: Podávame s hriankami.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára