sobota, 15. marca 2014

Cuketovo-reďkovková krémová polievka


Cuketovo-reďkovková krémová polievka

Potrebujeme:
1 stredne veľkú cuketu
1 podlhovastú bielu reďkovku - Daikon
1 cibuľu alebo 2 - 3 mladé cibuľky
1 PL kokosového oleja
cca 100 ml mandlovej smotany na varenie alebo kokosového mlieka
soľ
korenia podľa chuti (mletá rasca, mletý koriander, curry korenie, kurkuma,..)
1 ČL sušených byliniek
na ozdobenie: klíčky, tekvicové alebo slnečnicové semienka, tekvicový alebo konopný kvalitný olej

Príprava:
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno, cuketu a očistenú reďkovku nakrájame na kolieska alebo menšie kúsky. Zeleninu dáme do hrnca, pridáme olej a minútku restujeme na miernom ohni.
Zeleninu zalejeme po vrch vodou, pridáme sušené bylinky, soľ a koreniny podľa vlastnej chuti.
Varíme na miernom ohni približne 20 minút.
Uvarenú zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a pridáme mandlovú smotanu alebo kokosové mlieko a ešte chvíľu povaríme.

Tip:
Servírujeme s klíčkami, orestovanými tekvicovými alebo slnečnicovými semienkami a polejeme tekvicovým alebo konopným olejom.



DAIKON reďkovka. Detoxikuje organizmus, okrem toho je veľmi diétna a napomáha správnemu tráveniu. Obsahuje veľa vitamínu C, veľmi dobre vplýva na cievy a srdce, pomáha pri nachladnutí, rozpúšťa hlieny, odstraňuje tuky, rozpúšťa žlčníkové a obličkové kamene, odstraňuje zápchu, pôsobí protizápalovo a dezinfekčne. Je královnou pri zlčníkovej diéte.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára