pondelok, 28. júla 2014

Bezlepková P I Z Z A s karfiolom


Bezlepková • P I Z Z A • s karfiolom

3 porcie

Paradajková šťava: 

1 cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku
čerstvé lístky bazalky
200 g paradajkovej prepasírovanej šťavy
olej
soľ, koreniny podľa chuti

postup: v malom kastróliku si na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Neskôr pridáme prelisovaný cesnak, lístky bazalky, čierne korenie, morskú soľ a troška chilli korenia ak máte radi pikantnejšie jedlá a chvíľku restujeme na slabšom ohni. Prilejeme paradajkovú prepasírovanú šťavu a chvíľu povaríme na slabom ohni.

Pizzový základ:

90 g tofu
180 g očistených zemiakov 
180 g karfiolu
2 vajíčka
90 g cícerovej múky
soľ, koreniny podľa chuti

postup: karfiol nakrájame/nasekáme na čo najdrobnejšie kúsočky, ktoré orestujeme na suchej panvici cca 3 minúty za občasného premiešania. Necháme vychladnúť.
V mise si zmiešame na jemno nastrúhané tofu, na jemno nastrúhaný očisený surový zemiak, vajíčka, cícerovú múku a vychladnuté kúsky karfiolu. Dochutíme koreninami podľa vlastnej chuti a všetko dobre premiešame a vypracujeme na cesto.
Cesto naberáme lyžicou na plech pokrytý papierom na pečenie pomasteným najlepšie kokosovým olejom a vytvoríme 3 okrúhle placky v priemere cca 15 cm.

Vrch cesta potrieme paradajkovou šťavou a pridávame ostatné ingrediencie podľa vlastnej chuti, napr.: šampióny, paradajky, kukuricu, olivy, kapari,…

Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry a pečieme približne 15 - 20 minút pri 180 °C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára